Starter Marjolijn Kooman, Kooman Project Support in Den Haag

 

 

Ex-student HHS gaat als een speer

 

“De volgende stap is een medewerker.”

 

Veel studenten, die bij de Haagse Hogeschool kiezen voor de minor Ondernemen & Innoveren, worden uiteindelijk écht ondernemer. Ex-student Marjolijn Kooman startte onlangs in Den Haag met ‘Kooman Project Support’.

 

Het ondernemen is Marjolijn een beetje met de paplepel ingegoten door haar vader, die ook een eigen bedrijf heeft. Toen zij besloot om naar de Haagse Hogeschool te gaan, hield ze er al rekening mee ooit voor zichzelf te beginnen.

De minor Ondernemen & Innoveren zette haar definitief op dat spoor. Een minor is een keuzevak, waaraan studenten naast hun gewone opleiding kunnen deelnemen. Voorwaarde bij de minor Ondernemen & Innoveren is dat je al een idee hebt. Dat idee wordt gedurende de looptijd van de minor (twee maanden) door de student op haalbaarheid getoetst, mede door middel van raadpleging van mensen uit de praktijk.

“Bij mij kwam er uit dat ik mijn idee niet moest uitvoeren”, vertelt Marjolijn. Ze wilde een Studenten informatiepunt starten, maar dat bleek commercieel niet haalbaar. Toen besloot de inmiddels ex-student om zich op administratieve en organisatorische projecten te gaan richten. MKBers kunnen haar inhuren om projecten uit te voeren waar ze zelf, of hun personeel niet aan toe komen. Een archief aanleggen, een administratie fatsoeneren, een commercieel traject starten, en noem maar op.

Over het aantal opdrachten heeft Marjolijn niet te klagen. Via mond op mond reclame kon ze al op diverse plaatsen aan de slag. “De volgende stap is een medewerker”, vertelt ze trots. Veel projecten moeten namelijk eerst door haar ingekaderd worden, maar daarna blijft er vaak nog een hoeveelheid werk over – bij voorbeeld invoeren van gegevens in een computer – dat gedelegeerd kan worden.

 

Voor meer informatie: www.koomanprojectsupport.nl   

 


Home         Projecten         Informatie         Pers        Opdrachtgevers

Laatst bijgewerkt: 14 October 2008.